25.05.2016 г., 20:36 ч.

Наръч Лято 

  Поезия » Любовна
535 0 15

Посред  буря дойде -

с вълчето под прага ръмжене,

сърцето - превъртяно резе,

ужасено, се спъна във мене.

 

Бях просто врата,

шамаросала тежко Душата,

в средата - сълза,

обърната лупа в гърба на Съдбата

 

А време бе за розитба,

суграшица, но не, а градушка,

вените ми - хладна изба,

гъсто вино втечнили до шушка.

 

През сълзата се вмъкна

(гледецът продажен до капка)

наръч Лято ми стъкна,

Светулка – осветявах ти мрака.

 

Още мълча, за бурите хищни у мен

Газят ботуши в душата всеки ден

Цветни са дните когато съм в плен

Само до тебе, горяща до тлен.

 

Рене

 

© Ренета Първанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??