18.11.2010 г., 10:37 ч.

Нашата песен 

  Поезия » Философска
586 0 1

НАШАТА ПЕСЕН

 

Рисувай, поете,

 

 

рисувай със думи,

 

 

реди своя стих,

 

 

после тайно поспри.

 

 

Не искаш ли някой

 

 

да грабне палитра

 

 

и стих на платното

 

да те погледне с очи.

 

Римувай, художнико,

 

 

римувай с бои,

 

 

картина да шепне

 

 

със думи неказани.

 

 

Не искаш ли някой

 

 

във стих без бои

 

 

картина шедьовър

 

във ритъм да сътвори.

 

Измисляй, човеко,

 

 

думи за дни,

 

 

в които ще бъде

 

 

живота ни лесен.

 

 

Дори да ни няма,

 

 

дори да не сме,

 

 

все някой ще каже:

 

 

 

 

ТОВА Е НАШАТА ПЕСЕН!

© Събина Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??