24.03.2006 г., 19:12 ч.

НАШАТА ПЪТЕКА 

  Поезия
1108 0 18

               Нашата пътека


Подари ми небе, огряно с милиони звезди,
не осеяно с облаци - тежко олово,
нека срещаме пречки, нека даже боли,
но сърце до сърце нито вик да отроним, ни слово ...

Подари ми късче земя - не със рози засята,
а оголена, зееща - празна пустиня,
нека сами да засеем, с капки обич полята,
най-красивата цветна градина ...

Подари ми  нe път - широк и безкраен,
а малка, извита на нейде пътека,
нека стъпки в пръстта сами издълбаем,
да вървим устремени, където до днес 
                                  не е стъпвал човекът!

16.03.2006г.

© Гергана Шутева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??