24.05.2008 г., 0:58 ч.

Нашето семейство 

  Поезия » За деца
842 0 5
Баба ми даде вчера паричка,
мама ми купи със нея поличка.

Дядо му даде на бати паричка,
тати му купи синя количка.

Бяхме на гости у леля и свако
и ни почерпиха с торта и сладко.

Вкъщи дойдоха чичо и стринка
и пихме сокче от боровинка.

После пристигнаха вуйчо и вуйна,
среса косата ми дълга и буйна.

А с братовчедите, пълен отбор,
ритахме топка в задния двор.

Баба на тях им паричка дари,
че са послушни, умни, добри.

Мама им дрехички нови уши,
че са със златни, детски души.

Туй е семейството наше сплотено
и с разбирателство е надарено.

© Иванка Морарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??