Случайността със тихи стъпки
пори мрака на нощта,
с очите хищни тайно гледа
набелязаната жертва.
Насладата от този миг,
да се скриеш в тъмнината,
да дебнеш като котка, като хищник
със силата да промениш Съдбата.
Случайността пак е взела
образа на мъж, в чийто
кървясали очи се крие
убийственото желание за мъст.
Не към младата и хубава жена
(тя е просто вещ, като кукла)
Не, не е към нея насочена и
въпреки това - тя ще бъде погубена.
Последен дъх, последно изчакване,
секунда гробовна тишина...
Крясък на уплашена птица,
а после скок към чернотата.
© Зорница Аламанчева Всички права запазени