14.02.2009 г., 11:27 ч.

Наследие 

  Поезия » Друга
456 0 3
Баба ми
ме научи
да чета,
да пиша,
да смятам,
(в тази последователност,
не е без значение,
както ще се види по-долу).
Но бях само на четири,
как да разбера
какво точно значи:
“Проклет да е Сталин...”;
“Камо грядеши?”
СОБОРЪ ПАРИЖСКОЙ БОГОМАТЕРИ”
(с ПРЕДИСЛОВIЕ АВТОРА. март. 1831.
дозволены цензурою,
С.-Петербургъ, 18-го декабря 1886 г. –
някой друг да я има?) –
как да разбера,
че пресъхналите напукани устни,
които отронваха сетния си дъх
с “Камо грядеши?”,
всъщност ми казват за сбогом
“Quo vadis, Domine?” –
единственият въпрос,
чийто отговор
никому не е дадено
да научи.

© Александър Белчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??