21.07.2018 г., 12:59 ч.

Натрупан опит 

  Поезия » Философска
345 1 3

НАТРУПАН ОПИТ

 

С годините натрупах опит,

живях живот  с какво ли не

и свикнах всички да се топят

и да се правят на свине!

 

Другарството да е на думи,

да няма в любовта любов,

да гониш хората с куршуми,

щом "бонуса" ти е отнет!

 

И със вода от сто дерета,

да търсим някого да спрем,

да търсим дружба с мекерета,

но "хапката" да приберем!

 

Без оптика това се вижда,

един във друг ний щом се взрем,

и това не ни обижда,

на метеното щом серем!

 

Случайно щом сме печаливши,

ще пеем вместо да ревем!

И враговете ни са бивши,

докото крушите берем!

 

Безпринципни и неморални,

на думите си не държим!

О, ставаме и по нахални,

"авантите "да защитим!

 

  15.04.2010.София

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Истините от житейския опит – в суровия им вид! Поздрави за прямотата!
    Случайно щом сме печаливши,
    ще пеем вместо да ревем!
    И враговете ни са бивши,
    докато крушите берем!
  • Много поетично поднасяш горчивата истина. И на теб ще кажа: няма да е все така! Няма!
  • Горчив опит...
Предложения
: ??:??