29.03.2012 г., 19:29 ч.

Научете ме 

  Поезия » Друга
559 0 1
Научете ме как да се забавлявам, 
а не сред тъплата кротка да стоя,
гледайки хорското безгрижие, 
планове за бъдещето да редя.
 
Научете ме как да се усмихна,
щом съм уморена и неспокойна,
щом на душата нещо все тежи,
как да се усмихна, приятелю, кажи.
 
Научи ме ти, приятелю,
ти, който всеки мой трепет знаеш,
как сърцето да отпусна
и щастието да поздравя.
 
Как да сложа край
на мислите за бъдещето, 
тъй мечтано, а толкова далечно,
на болезнените спомени, 
от които да се пазя,
на настоящето, 
което неусетно отминава?
 
Научете ме да се усмихна,
трудно ли е това?

 

© Петя Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??