20.05.2023 г., 10:14 ч.

Навик 

  Поезия » Любовна
124 0 0

Навик ми е да не те целувам -
сутрин, обед и за лека нощ.
И отдавна спрях да те сънувам,
отдавна имам навик. Лош.

 

Да крия как блестят очите,
в стомаха пеперуди как лудуват,
щом нежно галиш ми косите,
и светът е цветен. И е хубав.

 

А искам само късно вечер
глава на рамото ти да отпусна.
Мигът да бъде като вечен,
И да казваш "няма да те пусна"..

 

Да чувам как сърцето бие,
как вените изпълват се с кръвта,
от обич свят да ми се вие,
да няма маски, нито суета.

 

Навик ми е да не те прегръщам,
когато тъжен си, а аз сама.
Когато времето в стрелки препуска
и гонят се денят с нощта.

 

Когато чакаш ме да дойда
смирена, жадна за любов.
Да дойда и да знам за мене,
че ти на всичко си готов.

 

Навик ми е да те чакам още,
сутрин, обед и за лека нощ.
Търся те до късно нощем,
търся те, мой навик лош.

 

И не случайно и на пук,
днес устните повтарят жадно, 
мечтата да съм твоя, не на друг.
А тя ще ме погуби. Бавно.

© Михаела Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??