Клиширани догми
формират съзнания,
нагло пробиват тунели
в слабите почви.
Манипулативни машини,
влюбени в себе си,
системно валират терена,
тревичката, още зелена
добива посока и ред.
Приятелски поздрави
раздават тактически,
пирони забиват
в сандъци за смет,
похвали подкупни
заливат пространствата
самочувствия галят
депозирайки влог.
Със зацапани свещи
покашля машината,
гумата спукана
върти я във кръг,
мушички летящи
случайно я кацат,
но бързо отлитат,
кръгът, си е кръг.
© Misteria Vechna Всички права запазени