23.11.2010 г., 18:20 ч.

Не бъди като останалите 

  Поезия » Философска
538 0 1

Не бъди като останалите,

бъди такъв, какъвто си.

Останалите не остават

като останеш само ти.

 

Както спомените се забравят,

така и ще забравиш ти

за цената на живота,

но, моля те, не го прави.

 

Когато нищо няма смисъл

и тъга обхване ли те,

не посягай към въжето,

не бъди като останалите.

 

Краят винаги е близо

и ти усещаш го с тъга,

останалите нека бързат,

твоят край не е сега!

 

И преди ужасна смърт

да успее да те пребори -

живей живота си така,

че да не искаш втори.

 

 

//Живея, за да черпя Пеньо Пенев една бира. Нищо се не знае, скъпи слушателю, нищо се не знае.

© Декември Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??