27.01.2006 г., 21:04 ч.

Не четете! 

  Поезия
1094 0 5

Руша стените ви!
Не мога да ви спра да ги строите,
но мога да спечеля капка свобода.
Какви строители!
Запълвате живота до смъртта!
Мога ли да виждам без да гледам?
Защото гледайки не виждам вас.
Самотата ли?Избрах си я самичка.
Любовта ли?Уморих се да обичам.
Не че мразя - прекалено съм различна.
Не летя, а падам, ала пак съм птица...
Неразбрана може би като кралица,
и неразбираща, когато просяк бях...
Вярвах, докато обичах.
Но не обичах, докато живях...

            * * *

Свалям маската, бягам от вас...
Не четете!
Не очаквам и не искам да ме резберете...
Това трябва да го свърша аз!

© Мая Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??