5.12.2020 г., 18:01 ч.  

Не искам 

  Поезия » Свободен стих
329 0 1

...Не!!! Не искам!

Да получа туй, що искам аз?!?

Не искам! Не!!!

 

Не искам!!!

 

 

И нека с мир да се задоволявам..

И на святост да се уповавам..

Без на слабости да се отдавам

и на страстности - надявам.

 

Гладуват те... Порочни мисли - страсти..

В картините красиви ми рисуват драски..

Но аз пък... Няма пък да ги засищам..

Да дам на себе си, което искам?

Не! Не искам аз! Не искам! 

 

..Защо така ще се притискам?

Защот' да имам "Аз" не искам!

 

Желанията нека станат

дълбоки кат' бездънна яма.

Гладът е тук тогава само,

когато ситостта я няма.

 

Да бъде глад - безкрайна бездна..

Да сбира цялото небе,

в което с радост ще изчезна,

когато с глад, гладът се наяде.

 

И сега се питаш - гледаш ме;

"Какво ли иска да получи? Хе!"

 

Не искам нищо да получа.. Не!

 

 

© Бос Под Глог Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??