27.01.2024 г., 15:44 ч.  

Не искам! 

  Поезия » Друга
162 5 6

ЕТИОЛОГИЯ  НА САМОТАТА

 

XXXIX. НЕ ИСКАМ!

 

Не искам този свят, където

човешкото почти угасна,

кърви зората от ракети,

убиващи деца!…А “баста”

не казва никой на войната…

Не дръзваме да подадем

от своя залък на бедняка,

не щем да посадим с калем*

филизите на добротата,

забравили дари за Бог

и от суетност се ояли?!…

Не се множим дори с любов,

а с пошли помисли…Едва ли,

погълнати от мрачно бреме

на потребителски живот.,

ще спрем сами да се крадем,

да се предаваме и хулим?…

Не искам кухи регламенти,

омръзна ми от преамбюли,

на сляпо дето в парламенти

гласуват - “чули-недочули”…

Не искам злостните каверни

от ударите над Хамас,

светът не се крепи от вяра

в доброто…Изначално в нас

се изродило до незнайна

жестокост, злоба и свадливост,

с която виждам и в Украйна

брат-брат весден да се убиват!…

Знам, някой би ме порицал,

че се изкарвам Йеремия…

Спокойно! Не се чувствам Свише

пророк, но в тази дивотия

дори ми се отщя да пиша…

 

27.01.2024 г.

 

Владислав Недялков

 

Б.а.

**Калем - Присаждането, или ашладисването, е техника използвана в растениевъдството, при която тъкани от растенията се притискат или присъединяват една към друга така че при по нататъшното нарастване и образуване на новите клетки на растението да бъде формирана цялостна тъкан.

 

© Владислав Недялков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??