6.01.2009 г., 17:03 ч.

Не искам да съм нобелист 

  Поезия » Хумористична
691 0 10
 

Не искам да съм нобелист*

 

Не искам да съм нобелист,

лингвист, естет и есеист,

ни китарист, барабанист,

басист, солист, филхармонист,

хореограф и балетист,

танцьор от група за туист,

кавалерист и финалист

или пък ловък слаломист,

стилист, артист и програмист,

флейтист и буфосинхронист.

Не ща и да съм машинист,

кранист, чартист и багерист

или отракан тракторист,

дърворезбар и мебелист,

фрезист, стругар и металист,

спортист, волейболист, ръгбист,

бескетболист и бейзболист,

ни даже каратист, джудист,

да не говорим пък за футболист,

голфист, сърфист и тенисист...

Не искам също да съм аутист,

лобист, садист и мазохист,

патологичен онанист

или the number of the beast,

ни даже храст на хълм горист

или утайка от разтвор сернист,

разплискан върху аметист.

Не ща дори да съм будист,

ни балканист и арабист,

юрист, царист и роялист,

правист, превърнат в лейбърист,

или звезда, изкарана на бис

от някакъв си конформист.

Аз искам само бял чист лист

и химикалка със писец сребрист,

а някоя прекрасна мис

да ми е муза и обект на kiss...

 

--------------------------------------

* По аналогия (или нещо като продължение) на парчето „Аз не съм комунист" от „Щурците" - б. а.

© Майк Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??