Не искам да съм нобелист*
Не искам да съм нобелист,
лингвист, естет и есеист,
ни китарист, барабанист,
басист, солист, филхармонист,
хореограф и балетист,
танцьор от група за туист,
кавалерист и финалист
или пък ловък слаломист,
стилист, артист и програмист,
флейтист и буфосинхронист.
Не ща и да съм машинист,
кранист, чартист и багерист
или отракан тракторист,
дърворезбар и мебелист,
фрезист, стругар и металист,
спортист, волейболист, ръгбист,
бескетболист и бейзболист,
ни даже каратист, джудист,
да не говорим пък за футболист,
голфист, сърфист и тенисист...
Не искам също да съм аутист,
лобист, садист и мазохист,
патологичен онанист
или the number of the beast,
ни даже храст на хълм горист
или утайка от разтвор сернист,
разплискан върху аметист.
Не ща дори да съм будист,
ни балканист и арабист,
юрист, царист и роялист,
правист, превърнат в лейбърист,
или звезда, изкарана на бис
от някакъв си конформист.
Аз искам само бял чист лист
и химикалка със писец сребрист,
а някоя прекрасна мис
да ми е муза и обект на kiss...
--------------------------------------
* По аналогия (или нещо като продължение) на парчето „Аз не съм комунист" от „Щурците" - б. а.
© Майк All rights reserved.