5.02.2022 г., 9:16 ч.

Не искам да сънувам този сън 

  Поезия » Философска
266 6 12

НЕ ИСКАМ ДА СЪНУВАМ ТОЗИ СЪН

 

Безплатно и безценно време!
Но мога ли да те спестя?
Или със себе си да взема
това, което отлетя,
което бързо се изплъзва
и няма как да задържа –
къдрицата светлинен възел,
над който ангел е кръжал,
трохите – вчерашни и днешни,
горчивото и сладостта,
и нимбите на зреещ лешник
до портите на вечността,
окъпаните калдъръми
от дъжд край утринни асми,
уханието на салкъма –
цъфтял сред пукот и сълзи,
усещането, че обичам –
а дълъг сън ми предстои.
Нима ще ми отнемат всичко
часовниковите стрелки?
В небитието ли отлитат
сърдечният и топъл смях,
и миговете, на които
да се наситя не успях,
очи, в които светлината
разпръсква шепа златен прах,
безсмислието да пресмятам
докрай ли всичко изживях?

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??