16.03.2018 г., 8:24 ч.

Не искам нищо повече от младостта си 

  Поезия
289 0 1

Не искам нищо повече от младостта си,

освен до слънцето да се докосна

и да преследвам нощем лудите комети,

да улавям с обятия ветровете

и до последен атом в лятото да се разтварям

и нищо повече.

Не искам много, може би. . .

 

О, време!

Говори ми за предателства и страсти,

говори за страх, омраза и борби,

аз все от теб това ще искам

и нищо повече.

Докато млад съм, може би. . .

 

© Емил Павлов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??