4.12.2005 г., 9:53 ч.

Не искам повече да те обичам 

  Поезия
1017 0 6
  • Не искам повече да те обичам

    Не искам такава любов!
    Уморих се след тебе да тичам!
    Уморих се да те обичам!
    Разбрах,че не мога със шепи
    лудия вятър да хващам
    и че не си заслужава
    за твойте лъжи
    аз да плащам.
    Невъзможно е да събирам
    обрулените листа
    и напразно да се опитвам
    пак да ги съживя.
    При мене вече е есен,
    сивеят коси и тревички,
    но пламъчета бушуват
    в зелените ми очички.
    А тя,есента,идва за всички.
    Когато си уморен
    и при теб ще почука някой ден.
    Ще ти наложи правилата
    и тогава ще разбереш,
    колко е тъжно,
    когато капят листата,
    а ти-готов си за новия полет,
    но няма я твоята пролет.
    И ще поискаш пак като мен
    вятъра с шепи да хванеш.
    Ще се радваш на всички съблазни,
    но ръцете ти ще са празни...

© Людмила Зарева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??