18.04.2021 г., 21:22 ч.

Не казвай: Не!... .. 

  Поезия » Любовна
275 0 0

 

Не казвай: Не!...

 

Не казвай: Не!... Не се прави на чужда –

без тебе да живея аз не знам!...

Така навярно Божество е нужно

на сградата да се превърне в Храм!...

 

Не казвай: Не!...Една си ми останала

от Разпиляното  из този Свят,

и не желая да си тръгнеш не разбрала

как пепелищата във мен димят!...

 

Поспри, не казвай тежки думи леко,

надеждата ми остави поне –

не се отива много надалеко

подгонил с ярост хромите коне!...

 

Не казвай: Не!...Не искай да те моля!...

Каквото пожелаеш ще ти дам:

мечтата за един Живот на воля,

но и Миража който гоня сам!...

 

Не казвай:Не!...Не мога да разкъсвам

Живота си на бъдещ и на бивш –

в представата ми за любов отсъства

компромисът, дори и печеливш!...

 

.. но:“Да” –лъжовно не изричай също

не ти ли е “ отвътре “, не го ли преболиш –

лъжата е красива, но Демоните връща

в Живота ни,

      а трудно на тях ще устоиш!...           

 

 

февруари.2021.                

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??