Не казвай: Не!...
Не казвай: Не!... Не се прави на чужда –
без тебе да живея аз не знам!...
Така навярно Божество е нужно
на сградата да се превърне в Храм!...
Не казвай: Не!...Една си ми останала
от Разпиляното из този Свят,
и не желая да си тръгнеш не разбрала
как пепелищата във мен димят!...
Поспри, не казвай тежки думи леко,
надеждата ми остави поне –
не се отива много надалеко
подгонил с ярост хромите коне!...
Не казвай: Не!...Не искай да те моля!...
Каквото пожелаеш ще ти дам:
мечтата за един Живот на воля,
но и Миража който гоня сам!...
Не казвай:Не!...Не мога да разкъсвам
Живота си на бъдещ и на бивш –
в представата ми за любов отсъства
компромисът, дори и печеливш!...
.. но:“Да” –лъжовно не изричай също
не ти ли е “ отвътре “, не го ли преболиш –
лъжата е красива, но Демоните връща
в Живота ни,
а трудно на тях ще устоиш!...
февруари.2021.
© Коста Качев All rights reserved.