15.11.2022 г., 10:42 ч.

Не казвай - Закъсня 

  Поезия » Любовна, Авторска песен
597 3 10

Той:
Моля се на дявола - отново да те имам.
Какво като, че после скъпо ще платя.
Остана ли не знам - какво да взимат?
Хайде, мила, чакам. Аз чакам те, ела. 

 

Тя:
Аз чувам те отново в мислите, в ума си.
Ти викаш ме, любов - "при мен сега ела",
и тръгвам пак, и пак - забравила дълга си.
Боя се...(как боя се) да не чуя - закъсня.

 

Припев тя и той: 
Тази нощ без теб - цигулка съм без струни. 
Не мога да зарадвам и един човек. 
Стига, моля, стига вече само думи. 
Целуни ме тук, сега, след втория куплет.

 

Той:
И днес на дявола се моля да те върне.
Не ме вини, че вече стигнал съм до там.
Ако не може - в кичур нека ме превърне.
Не ме режи, не искам. Не искам да съм сам?

 

Тя:
И днес обичам те, а себе си презирам.
Изгубих те - проклет да бъде онзи миг.
Сянка съм - без теб бледнея и прозирам.
На вселената съм аз - един отчаян вик.

 

Припев тя и той: 
Тази нощ без теб - цигулка съм без струни. 
Не мога да зарадвам и един човек. 
Стига, моля, стига вече само думи. 
Целуни ме тук, сега и в този ни куплет.

 

Той:
Разкъсвам се и после себе си събирам.
Сърцето си за всичко, него аз виня.
Събуждам се... но пак отново да умирам.
Не казвай. Само не, не казвай - закъсня.

 

Тя:
И днес към теб ръцете си протягам.
(Наивни) Мислят си, че все докосват теб.
Кой ли този миг, за нас така отлага?
Този, който нас, отново, пак ще събере.

 

Припев тя и той:
Тази нощ без теб - цигулка съм без струни.
Не мога да зарадвам и един човек.
Стига, моля, стига вече само думи.

Целуни ме без вина в последния куплет...

 

 

Виолета

02.07.2018 г. Коригирано

© Виолета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Дани. Някога пеех, съчинявах и мелодий. Някога много отдавна... Но всичко отиде на кино.
  • Допълващи се две половини! Нотната им стойност се оказа същата и за това велико чувство - любовта! Прекрасен дует ще бъде, Вили, сигурна съм!💖
  • Забавлявам се, Тоти. Благодаря!
  • Пристрасти се към авторските песни, .
    И аз като Скити съм любопитен как ли ще звучи като песен.
    Поздрави! Успех!
  • Благодаря, Тони. Че какво по-хубаво да усмихнеш някой.
  • Много хубав любавен дует, Вили! Усмихна ме! ❤
  • Да, наистина е много хубав текст за песен! Представям си как ще звучи от два красиви гласа - женски (мек и копринен) и мъжки (плътен)!
    Супер е!
  • Благодаря ви, Георги.
    Скити, ти ме остави без думи. Просто спазих едно обещание да я приведа във вид. Много се радвам, че ти е харесала.
  • Вили, ама това е много, много хубаво! Как ми се иска някой да го облече в една красива мелодия и да го чуя точно като песен!
    Браво, за моженето, Вили! Поне за мен е истинска наслада!
  • Интересно.
Предложения
: ??:??