9.01.2017 г., 7:00 ч.  

Не ме излагай!... Дръж се като баба!... 

  Поезия » Хумористична
1032 1 16

Ти остаряваш като катедрала,

пък аз – като един пробит  галош!...

Или природата  се подиграва,

или пък просто генът ми е лош...

 

Косата ти – красиво посребряла,

отзад  прибрана във изящен кок!..

Походка – грациозна, оцеляла

на времето в гигантския му скок!...

 

И днес се движиш ти като газела

(годинките ти никак не личат!)

а не като старица  дала-взела,

и на мъжете спираш пак дъха.

 

Улавям погледа ти  мек, премрежен,

със който гледаш  младите  мъже.

Дали намираш ги за по-надеждни?

Ей, туй  отвътре често ме гризе!...

 

Не ме излагай!... Дръж се като баба!

Да ти припомня ли онези дни?

Сюрпризче тази нощ ще ти направя!

Но после да не викаш "Престани!..."

 

 

 

 

 

© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??