4.06.2008 г., 8:54 ч.

Не ме ли знаеш 

  Поезия » Любовна
609 0 7
Нали ме знаеш
                коя съм, Землянино?
Аз съм оная, от мъка
               тъмна звездица,
дошла при теб с нежно чувство неканено,
родена да бъде грешница,
                 но за тебе - светица!
Навлизайки в твойта орбита,
                   бавно изгарях,
търсех в сълзите прохлада,
                а в твойте очи - светлина.
Всякакви други слънца и вселени
                  реших да забравя,
 с теб по Земята да ходя,
                     да не грея далече сама.
Та сега и да падна, Землянино,
                    от тебе убита,
ще стана пак не умираща,
                     а падаща просто звезда,
                           и пак ще угасна,
но ще бъда безкрайно честита,
че накрая ще сбъдна
                и последната твоя мечта!!!

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??