29.07.2008 г., 14:22 ч.

Не ме обичай! 

  Поезия » Друга
618 0 4
 

Любов недей ми обещава.

Кажи ми, че изгаряш!

Нежността ти ще разхвърля

върху постеля от горяща страст.

Кажи, че полудяваш,

вкусът ми щом по устните ти пари.

Кажи ми, че греша,

когато вземам ти съня

и дълго след това сънуваш още.

Не ме обичай!

Аз любов не търся!

Тя в омраза лесно се превръща .

Кажи ми само, че не можеш

друга с нежност да прегръщаш.

И искай ме, когато ти горча.

Очаквай ме,

 както ръжта се свежда за дъжда

и жадно го поглъща до забрава.

Любов не мога да ти дам.

Топлината ми ще стига и за двама,

когато ме потърсиш сутринта,

ще бъда истинска, а не измама.

  

  

 

 

© Радка Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??