8.06.2014 г., 11:01 ч.

Не ме познаваш 

  Поезия » Друга
627 0 8

"И все пак жените - свестните жени ме плашеха, защото рано или късно искаха и душата ти, а аз исках да запазя това, което беше останало от моята." - Чарлз Буковски - "Жени"

 

Не ме познаваш, не, не ме познаваш,

щом съмнението, дали съм тъй мила

и прекрасна, разяжда твоите гърди.

 

Не ме познаваш, щом си мислиш,

че съм цяла, не - отломка съм сега,

в мига, в който ми посегнеш -

ще се смаля, ще се стопя, ще отлетя.

 

Не ме познаваш, щом си мислиш, 

че ще вярвам на лъжи,

това, което на друга си дарявал -

не ми предлагай! Замълчи!

 

Не ме познаваш, не искам подаяния,

не пипай с мръсни пръсти

моята душа,

защото Малката русалка

мога лесно

в Ханибал да преродя.

 

Не ме познаваш, щом не знаеш

ни глас, ни тяло, ни коси,

така че, Моля те - не се прехласвай,

а доверието ми, ако можеш - спечели!

 

© Гъсеница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??