Не ме търси на лъскави корици,
в списания и вестници не ме търси.
Във мен не светя светските искрици
и евтината хубост на продали се жени.
Не ме търси във образите от екрана,
във лъскави коли не ме търси.
Не съм и в многото, но простичко реална
съдбата ми със другите върви...
Търси ме в думите на старите поети
и в тяхната любов към родната земя.
Търси ме в обещания и бащини завети,
търси ме в клетви и в безкористни дела...
Търси ме в миналото тъй далечно,
където не такъв светът е бил!
А тук - ме намери във мойта тленност,
където първо ще си ме открил...
© Венета Димитрова Всички права запазени