10.04.2020 г., 10:08 ч.

Не ми е роднина 

  Поезия » Философска
387 0 0

 

Отпивам бирата си от шишето,

не е проява на изискан вкус.

И прекалявам със цигарите,

и общо-взето,

различно сричам Фотев,

даже Пруст.

 

Избирам алогични постулати,

любов внезапна, преднамерен срив.

Посоките, непреброими

в необята

предлагат всекиму

война и мир.

 

Задържам в себе си

нароченото вечно.

Кой го е мерил и с какъв аршин?

Не ми е братовчед,

ни стар познайник Алберт.

Празнуваме в един и същи час

рождения си ден.

 

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??