25.08.2011 г., 18:59 ч.

Не ми отива 

  Поезия » Друга
909 0 2

Не ми отива да бъда спокойна,

и да се оставя да ме водят нечии ръце.

Аз съм такава- дива, бойна,

не се оставям някой да ме поведе.

 

Не ми отива да бъда смирена,

да чакам някого да ме опитоми.

Аз съм такава - хищна хиена,

и трудно някой би могъл да ме смири.

 

Не ми отива да бъда покорна,

да гледам къща, пълна с деца.

Аз съм такава - птица волна,

жадуваща простор и свобода.

 

Не ми отива да съм вярна,

да се обричам до живот.

Аз съм такава - двулична, измамна,

но обичам ли, обичам до гроб.

 

Не ми отива да играя роли,

да бъда домакиня, приятел, жена.

Аз съм такава - самодива дива,

танцувам с вятъра и играя с дъжда.

 

Не ми отива да бъда щастлива,

да се преструвам на добра.

Аз съм такава - трудна, ранима

Ангел мога да бъда и като демон зла.

© Лорита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • не ми отива да слушам,
    да казвам да- да кимам с глава.
    Аз съм такава- не се покоровям,
    не се давам просто така!
  • Слушай ме, за да съм ти покорен...Поздрав, определено това е най-доброто ти до днес стихотворение, Лорита...
Предложения
: ??:??