15.05.2006 г., 19:55 ч.

Не ми отнемай правото, Животе... 

  Поезия
653 0 11
Не ми отнемай правото да пиша
за този, що в душата ми крещи.
за този, който се завърна
и сбъдна моите мечти!

Не ми отнемай правото на радост,
щом слънце топли моят ден,
нито пък правото на слабост,
щом буря забушува в мен!

Не ме кори със думи тежки,
че живота си пилея във мечти!
Живея аз и дишам по човешки,
човешка обич нося в  моите гърди.

Не ме кори, Животе... чу ли?
Че тази орис ти ми отреди.
Да бъдем с него две сълзи солени
в очите на две скитащи звезди.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??