7.03.2021 г., 18:05 ч.

Не ми прощавай... 

  Поезия » Любовна
610 1 2

Не ми прощавай! Няма да те моля

за прошката ти, нито за пощада.

Гръдта си, цялата, ще я оголя

и укорявай още, до отрада.

 

Виновният ще бъда пак, ще страда

проклетата душа до изнемога.

Не ще се оправдавам, че засяда

огромна буца в гърлото с тревога.

 

Наказвай ме пред дявола и Бога,

когато и където пожелаеш.

Аз с вързани уста съм и не мога

да казвам всичко, ти добре го знаеш.

 

Нима дотук все празнословец бях?

Да те обичам ще е моя грях.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Светленце! Рицарят имаше натоварена седмица по бойните полета!
  • Много лесно се предаваш пред капризите на своята Муза... 🙂
    Не ми изчезвай повече!
Предложения
: ??:??