12.06.2013 г., 9:04 ч.  

Не ми се мре 

  Поезия
581 1 3

Днес сме тука,

 

утре не,

 

така е,

 

няма накъде

 

Спим, ядем,

 

женим се,

 

ревем,

 

гушиме се,

 

пушим,

 

мушим,

 

мразим,

 

яко мразим,

 

мразим много,

 

храчиме по всяко

 

ходещо двуного,

 

подиграваме се,

 

бъркаме се

 

в чуждите животи,

 

и в носа си бъркаме,

 

събираме банкноти

 

в банката,

 

в буркани,

 

под дюшеци,

 

зиме се навличаме

 

с елеци,

 

за да пестим,

 

да не умрем

 

от глад,

 

в града навсякъде е

 

смрад,

 

в душите ни

 

вони на мърша,

 

ужасно е,

 

не знам кога да свърша;

 

и пием

 

често

 

смело

 

като за световно

 

стига да не е отровно,

 

наливаме

 

в търбуха водка, бира,

 

ракия, ром

 

и всякаква помия,

 

умираме

 

цирозни и спиртосани,

 

и тъжни,

 

умираме самотни,

 

треперещи и

 

потни,

 

 умираме като животни.

 

Устните мълвят

 

молитва

 

и душата

 

някъде политва.

 

Днес сме

 

тука,

 

утре не,

 

Господи,

 

не ми се

 

мре.

© Лебовски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??