1.09.2012 г., 22:28 ч.

Не ми се спи 

  Поезия » Любовна
650 1 3

Не ми се спи

 

 

Не ми се спи. И не е от кафето.

Поредна нощ запивам с Празнотата.

На бара тя е нещото, което

дели ме от досадни непознати.

 

Низвергнали вседневните си грижи,

жени, мъже, красиво пременени,

забравили тъгата си, прииждат.

На дансинга крещят, развеселени.

 

Отвъд тезгяха, водката по име,

в шише кристално, с надпис чуждоземен,

крещи към мен: „Хей ти! Ела! Вземи ме!

Аз сълзите ти мога да поема

 

и мъката си бързо ще забравиш.

Лекувам даже болката в сърцето.”

Дванайсет мина. Време е да ставам.

Не ми се спи. И не е от кафето.

 

 

 

 

 

 

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чо
    Даниела
    Росица
    Благодаря!
  • !!!
  • Да, съвременните "чуждоземно етикетирани" "лечителни" средства не помагат! Дълбоко осмислена и перфектно излята изповед!...Не е от кафето!
Предложения
: ??:??