3.06.2010 г., 14:52 ч.

Не ми склопвай очите! 

  Поезия » Любовна
488 0 2

Не ми склопвай очите!

(по Питер Питер)

Звездопад ни плени.
Цяла нощ сме се смяли.
Любовните мрежи
са вече прогнили...
Танцът за двама.
Утро в бокали.
Игри да играем
нямаме сили.
Вятърът гали
възхитените струни.
Огън гори
от неизгубени чувства.
Драскат мъглите
по пясъчни дюни.
Сарафът смени
Живот за Изкуство...
Тръгна си Времето
с фенер на светулка.
В Звездния час
спряха стрелките.
Моите думи
бяха ти люлка...
Две капки роса
по устни изпихме...
Щом сърцата
се искат,
неземна е сила.
Щом душите
се слеят,
се раждат лъчите.
Ако ти си отидеш,
ще пиша за милата...
Ако аз си отида:
- Не ми склопвай очите!

 

 

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??