11.09.2008 г., 12:52 ч.

Не мога... 

  Поезия » Любовна
808 0 32
                  Не мога...

Толкова самотници се взират
вечер в тъмната стена,
те търсят обич - не намират
търсената обич по света!...

Толкова самотници умират
в своя сън - прегърнали нощта,
сърцата им без друго спират,
нетърсени, забравили греха!...

А може би Създателят решил е
да бъдат чисти те сега,
с крила на ангел претворил ги,
понесени над своята тъга!...

Но аз не мога, Господи да бъда
самотница без капка грях,
аз искам обич - даже и с присъда
на вечен огън и на вечна прах!...

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??