29.08.2019 г., 22:54 ч.

Не мога 

  Поезия » Философска
395 1 0

Прикрих се зад поредната мълва,

Която се прокрадна някъде в двора,

Че пак съм почнал да мълча,

Защото нямам вече с кого да споря.

 

Мълва е само, знайте го това,

Не мога да мълча, опитвам се, не мога,

Когато всичко ми мирише на...

И всеки малоумен се е облякъл в тога.

 

Тя думата с точките е ясна,

И всеки ще си я намести, без заблуди,

Но добротата ни е толкова  опасна,

Че някой ден ще ни погуби.

 

Не искам да се правя на пророк

И лоши работи да пророкувам,

Но някой ден ще е порок,

И от честност трябва аз да се лекувам.

 

А тази болест лесно се лекува,

Но много паднаха в неравната борба,

Защото всеки знае, че вечно няма да векува

На черната и грешна, ядосана земя.

© Hristo Hristov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??