1.07.2007 г., 20:31 ч.

Не мога! (" Гурбет") 

  Поезия
724 0 7

Не мога!

Защо си такъв?
Не може ли кротко, унесен?
Без толкова стръв?
Без да си бесен?

Не можеш ли спокойно
да гледаш наш'та скотобойна -
как умираме без вопъл,
останали без плът и кокал?

Как и конската опашка
заменихме с гащи прашка?
И деца не останАха,
да подпират родна стряха.

Как си срутваме - прави! -
История, Кумири, Нрави?
Как прегръщаме Европа -
Беден ли си, дядо Попе!!!

*
Сал говорим, и се перим -
със магаре... мерим.
*
Такъв съм. Такъв.
Без синя кръв.
Без тати и дяда.
Сам съм.
И жертва, и клада!

Какъвто - Такъв!
Но, с Българска Кръв!!!

14 декември 2002, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??