4.11.2014 г., 22:46 ч.

Не на отчаянието, не на пламъците 

  Поезия » Друга
409 0 0

                                                Не на отчаянието, не на пламъците

                       

                                                       Братко, обронил си глава!

                                                       Недей като дете се дръж!

                                                       На сполетяла те беда

                                                       стисни юмруци, бъди мъж!

                                

                                                      С гръб към хорското безхаберие,

                                                      с вдигната глава към твоята съдба,

                                                      скръцни със зъби на злоба, недоверие!

                                                      Тъгата посрещни с напевни слова!

                   

                                                      Без внимание нека глупакът остане!

                                                      Лошите мисли изгони!

                                                      Пробив в стената с глава не ще стане!

                                                      Нейде вратичка в нея потърси!

                     

                                                      Щом ускорено сърцето тупти!

                                                      Вярата подхранва я кураж!

                                                      Братко, не си обречен ти!

                                                      Мечти ще сбъднеш не веднъж!

                             

                                                      Всеки плува в живота-море,

                                                      подмятан от буйни вълни,

                                                      и търси своя остров, където да спре,

                                                      да изживее от живота определени му дни!                              

                              

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??