НЕ НИ ВЯРВАТ НА НАС ЧОВЕЦИТЕ
Морето от унес се разбуди
с прилепнали от розово клепачи.
На Съня по скулите се стече нежен огън.
Брегът припари лунноматов
от листопада топъл на звездите.
Самотата издрънча – скосена,
а след това утихна в самотното си ложе.
Хоризонтът заблещука като църква на Великден.
Тревите разлюляха рамене, дочули собствен ритъм.
Дърветата източиха снага,
раздвижени от дръзко достолепие.
Плажът заблестя, златист и кадифян
като къдрици на русалка...
Вървяхме мълком – Лунатици.
Дъха си спрели.
Изгубени.
И Беззащитни.
Готови за промяна!
Встрани от пътя Нощта стоеше Будна
и ни наблюдаваше.
Невярваща!
За нея бяхме… Деца на Мрака...
© Радосвета Миркова Всички права запазени