5.06.2017 г., 0:02 ч.

Не обещавам... 

  Поезия » Любовна
698 3 5

 

*           *          *


Не мога да ти обещая Любовта, 
аз сто сърца съм стиснал в нокти, 
обещанията са... звездна светлина, 
която свети в мрака, но... не топли! 
Не мога да ти обещая даже Вяра, 
защото съм отшелник по душа, 
за мен отдавна хвърли зара, 
съдбата ми и... път ми начерта! 
Мога да ти обещая светлината, 
ако няма страх във твоите очи, 
любовта родена е от Сатаната, 
изкушава те и... тихичко мълчи. 
Ще изгаряш в мисълта, че съществува, 
вярвайки на страстите си луди, 
би дала всичко – зная, и си струва,
за шепот... 
от стомашни пеперуди!.. 
Виж... 
луда страст аз мога да ти дам, 
да ти обещая обич в нощ щастлива! 
Дали го мога?! - аз не знам! 
но.... 
Ще те превърна 
в... Самодива!...

© Валентин Желязков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??