6.11.2019 г., 0:14 ч.

Не падай на колене 

  Поезия
323 0 0

НЕ ПАДАЙ НА КОЛЕНЕ

 

Пеперуда ли си, ангел, или фея,
а може би дете с душа прозрачна?
Чужди устни защо не онемеят,
преди да се нахвърлят мрачно?

 

В себе си ти носиш светлина,
уханен цвят красив девичен.
Нима е грях, че носиш любовта,
че дух си вече, годен за обичане?

 

Не падай никому така на колене!
Тази поза човек не заслужава.
Бъди така пред свойте богове!
Ангелското единствено ти подобава.

 

Бъди и грешница, любов и жажда!
Прегърни живота с двете си ръце!
Ще срещнеш пропасти и вражда.
Използвай от Бога дадените ти криле!

 

Обичай и любов с душа дарявай!
Мечтите си превръщай в успехи!
Преценявай и трябва ли прощавай!
На никого не бъди даденост и утеха!

 

Пеперуда ли си, ангел, или фея,
а може би дете с душа прозрачна.
Остави сърцето да те води и да пее
песента на младостта прекрасна...!

 

05 11 2015
 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??