13.01.2007 г., 17:50 ч.

...не позволявай да сме рима... 

  Поезия
775 0 18


...не позволявай да сме рима...

Не искам с тебе да сме рима

На евтино стихотворение...

Не ставам и за Катерина

В шекспИровото „Укротение...”

 

В нас ритъмът е тъй чудесен,

И странен, малко чужд, но жив...

Написана без думи песен,

И необязден кон красив...

 

Безличието тъй боли ме,

Че моля като пред знахарка:

- Не позволявай да сме рима,

Дори в сонета на Петрарка!...

© Дивна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??