29.07.2016 г., 15:11 ч.

Не сами, но самотни 

  Поезия » Любовна
705 1 2

Обърни се надясно,

виж човека до себе си.

Кара ли те да се усмихнеш

или тихо въздъхваш?

Надвесен над масата

под звука на рекламата,

отвърна ли ти на погледа

или си сипа салатата?

Не му се сърди,

той не ти е виновен.

Двама души объркани,

не сами, но самотни.

Кажи му го мило,

но събери си парцалите.

Потърси между другите

точно твоя човек.

Сърцето, говорещо език непознат,

неразбираем за хората,

но разтърсващ душата ти

сякаш няма го другият свят.

А не го ли намериш,

не страдай, порадвай се

на живота прекрасен,

в който нямаш миг пропилян.

 

© Ива Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??