19.05.2022 г., 17:46 ч.

Не се дава шанс 

  Поезия » Гражданска
198 0 0

Не се дава шанс

 

Не се дава шанс на умните хора,

не се дава шанс на младия човек.

Как да се развива и да бъде опора,

как да живее с идеали в новия век?

 

Всеки си има будител, така е,

всеки е стигнал дотук по някакъв път,

но утре, какво интелигентът ще завещае,

ако в ръцете на някой идиот е светът?

 

Не се дава шанс на способните хора

явно България няма да е велика страна,

недостойни и безскрупулни съставят отбора

и вече знам, че Ботев за нищо умря.

 

И много ще бягат далеч от родина,

и много на драго сърце ще работят за други.

Не е ли трагична и жалка такава картина,

когато българската власт те принуди?

 

Пък после нека има тържествени шествия,

нека има огромни венци и букети.

Отдаваме почит на миналото,

а за бъдещето никой няма да свети.

 

 

06.10.2021 г.

© Айлин Мустафа Еврен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??