24.07.2018 г., 23:52 ч.

Не се научих да се кланям на джудже 

  Поезия » Друга
399 1 4

Не се научих да се кланям на джудже,

което от тълпата стреля.

Не искам също да ме вдига великан

забравил своя ръст като дете,

покоряващ върхове – убежище на ниски страсти.

Не мога да се храня на маса с крадци,

които с усмивка те ограбват.

С вода не мога дори да ги преглътна.

Аз искам равен на бойното поле.

Със сабя – думи честни.

И ако той ме победи – добре!

Ще го запомня и обичам.

 

29.09.2017г

© Тодорка Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??