14.08.2024 г., 17:30 ч.

Не се обръщай назад 

  Поезия » Любовна
134 3 8

НЕ СЕ ОБРЪЩАЙ НАЗАД

Сезонът отминава и усещам,
че тъмнината става сговорчива
и юлският немилостив горещник
прегаря като болка от коприва.

Притихват необяздените дюни –
навярно още дълго ще сънуват
как бълваха враждебните самуми
най-огнените страсти и безумия.

И кожата им беше сякаш златна
по залез и преливаха в морето.
Стрелките се превъртат наобратно
и дърпат повода на ветровете.

Стопи се лятото – едва примигнах,
с пети одраскани от жълта мида.
Вулканът, който в мене е изригнал,
напомня ми, че трябва да си ида.

Да те забравя – беше мимолетно,
и ако мога – да не настоявам,
случайно в мрачината ли присветне
искрицата, която си оставил.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??