20.10.2022 г., 19:23 ч.

Не се превръщайте в изкуство! 

  Поезия » Любовна
287 3 6

На път е да изчезне безвъзвратно

(и този път надявам се наистина)

лиричния ми начин, безпощадно

душата си да разпилявям в лѝсти.

Светът се е претъпкал със поети

и думите, досадно придвидими са. 

От стих с перифразѝрани клишета 

се пръква абстинентната зависимост 

към нуждата да припознаеш себе си, 

в загубената своя идентичност, 

поради липса на самонадеяност, 

че някак трябва да се наобичаш...

И аз ще протестирам със отсъствие! 

Разбрах, че съм потънал във заблуда, 

как щастието нявга щом се сбъдне, 

ще спра с литературната си лудост. 

Покоят ми се случи непредвѝдено. 

Изписал съм, каквото съм почувствал. 

Измъчени, самотници и влюбени, 

недейте се превръща във изкуство! 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

31.07.2022

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Грабна ме този стих. Наистина изкуството не трябва да е цел, а само средство за изразяване и преодоляване на болката.
  • и защо така сега, знаеш ли как върви e, ... и промошън си трябва
  • Ние ви харесваме е такива. Вашето изкуство гали душата ни.
  • Така и предполагах. Но вие пишете, Дани. Не ми пречите, дори напротив.
  • Защо? И не спирай с литературната си лудост.
  • Хах, Дани, защо пък не? И по-лошо има 😂🥳
Предложения
: ??:??