4.02.2014 г., 14:17 ч.

Не се променяй! 

  Поезия » Друга
419 0 5

– Не се променяй ти, не се!
Бъди като във нашта младост –
и в мислите ти се чете
все тази сладка ретроградност.

Но времето върви, поглеж,
безчувствено към всяка мисъл.
Бях юноша, войник, младеж
и вечно в работа улисан.

Не сетих първото сребро
в косите ми, че се разсипа,
че от Адамово ребро
жена си станала от клипа.

А после бръчките откри
промъкнали се по челото
не забелязала дори,
че счупено ми е веслото.

Гребяхме със едното в кръг
в морето,нявга до колене,
а по полето всеки стрък
на грижите ни беше бреме.

И само онзи същи дух
от младостта ни днес крепи ни.
Не ти се иска да съм друг? –
във спомените си върни ме!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??