15.05.2022 г., 16:28 ч.

Не се страхувам от дъжда 

  Поезия » Друга
282 5 14

"Обувките ми са чисти от вървенето под дъжда."

Джак Керуак

 

Душата ми е птица волнокрила,

на свобода обича да лети,

Тя своя път отдавна е открила -

навсякъде да търси красоти.

 

Отсяда там, където й харесва,

говори, с който сметне за добре,

с въздишки нежни мислите разресва,

тревогите ненужни да възпре.

 

От кал и мръсотия да ги пази,

че като червеи налазват те.

А тя е малка скъпоценна ваза,

сияеща и пълна с цветове.

 

Изпълват цветовете всички ниши

на времето, наречено живот,

за който в предсказанията пише,

че се редуват грешките с възход.

 

В търпение и обич я обличам,

почиствам й петната от ръжда,

а калта от раните се свлича

от дългите разходки под дъжда.

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??