30.08.2021 г., 11:22 ч.

Не ще си сложа маската желязна... 

  Поезия » Любовна
423 4 14

Не ще си сложа маската желязна,

да се затворя сам в една килия

и в тишината на любов напразна

от мъката отровен блян да пия.

 

Безименен аз няма да се скрия

на остров каменен с душа безгласна.

Сърцето си не бих могъл да свия

и ден след ден, и нощ след нощ, да гасна.

 

Последен дъх от лятото ще взема

за да е порив мой през есента.

На път към теб съдбата ми поема

мечтаейки за теб и пролетта.

 

И все, че дебне адски студ потайно -

аз в теб съм влюбен топло и безкрайно.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??